luni, 1 iunie 2009

Cum sa citesti Orice CARTE mult mai rapid?

Fie ca citim o carte din placere sau de nevoie ne confruntam cu aceeasi problema; si anume, timpul ìn care reusim sa parcurgem continutul respectivei carti.
Toti oamenii stiu sa citeasca o carte ìn mod obisnuit de la ìnceput pana la sfarsit, parcurgand rand cu rand ìn mod constiincios continutul.

Dar putini cunosc un procedeu, care de altfel vi-l vom descoperi ìn cele ce urmeaza. Acesta consta ìn dezvoltare unei perceptii de receptare a mesajului scris cu o rapiditate si atentie diferita decat ìn mod normal. Si asta pentru ca procedeul respectiv ne face capabili de a parcurge continutul unei pagin ìntr-un timp de cel putin 5 ori mai rapid decat ìn mod obisnuit.
Astfel:
1. Intai vom citi cuprinsul cartii pentru a ne familiariza cu ceea ce respectiva lucrare ne ofera
2. Apoi vom citi cu atentie introducerea, deoarece aici se ofera o sumara explicare a ceea ce cartea ne ofera.
4. Acum vine partea interesanta cand vom explica metoda ìn sine. Astfel cand ne aruncam ochii pe pagina cu care ìncepem cititul nu trebuie sa ne pierdem timpul citind tot ci "fotografiem" vizual mai ìntai foaia dupa care ne oprim la cel mult 4 fraze ce ni s-au parut mai interesante si le citim pe acelea. Asa vom face la fiecare fila ajungand sa citim o carte de 100 de pagini ìn numai 10 minute. Dar atentie trebuie ceva exercitiu pentru a putea si ìntelege ceea ce cititi ìn acest mod. Daca este o carte ce contine multe detalii atunci trebuie sa va redistribuiti atentia pe mai multe paragrafe adancind astfel perceptia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu